Financiar

Ce venituri medii au clientii fondurilor de pensii private

Doar doua euro , respectiv 485 de euro in luna aprilie, peste media pe economie, de 480,7 euro brut.

Veniturile au fost calculate pe baza contributiei medii pe participant inregistrate de fondurile de pensii (pilonul II) la a doua runda de colectare, care a avut loc pe 20 iunie. La acea data fondurile au incasat contributiile de pensie aferente lunii aprilie, reprezentand 2% din veniturile brute.

ING, liderul pietei de pensii obligatorii, a inregistrat o contributie medie pe participant de 9,82 euro, fata de 8,45 euro in luna anterioara, in timp ce la AIG contributia medie a fost de 9,7 euro, fata de 8,5 euro in prima luna de colectare.

Veniturile medii ale clientilor fondurilor de pensii au urcat cu aproape 14% in a doua runda de colectare a contributiilor, ajungand la 429,5 euro, cresterea fiind usor peste cea a salariului mediu pe economie din aprilie, comparativ cu luna anterioara.

Cinci fonduri de pe piata - ING, AIG, Bancpost, BRD si BCR - au clienti cu venituri peste media pietei, arata datele CNPAS. Cea mare crestere a veniturilor medii ale a fost inregistrata de fondul administrat de ING (16,21%), iar cea mai redusa - de fondul BT Aegon (0,77%). Clientii cu cele mai mici venituri medii brute se afla la fondurile Prima Pensie (324 de euro), Omniasig (339,5 euro), Interamerican (339,5 euro), Generali (372,5 euro) si KD (384,5 euro).

La sfarsitul saptamanii trecute, fondurile de pensii au incasat contributii de 28,2 milioane de euro, cu 17% mai mult decat in luna mai. Cele mai mari sume au fost incasate de ING (11,07 mil. euro), Allianz-Tiriac (6,52 mil. euro) si Generali (2,21 mil. euro).

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.