Financiar

#scumpiri #taxa stalp # scumpiri taxa stalp

Ce scumpiri aduce taxa pe stalp din aceasta primavara

Introducerea noii taxe pe cladirile speciale, denumita popular "taxa pe stalp", va face ca preturile din Romania sa treaca printr-un nou val de scumpiri.

Se preconizeaza ca efectele acestei legi vor deveni vizibile inca de la inceputul primaverii si se vor manifesta asupra unor produse si servicii precum combustibilul, transportul in comun sau alimentele. Piata alimentara va suferi o crestere a preturilor cu aproximativ 10% in urmatoarele luni, lucru care va determina reducerea consumului si implicit, va bloca temporar o eventuala crestere economica.

Carburantii pe baza de petrol sunt si ei afectati de aceasta taxa, in afara suprataxei de 7 eurocenti pe litru deja intrata in vigoare. Astfel, se preconizeaza ca pretul benzinei si al motorinei va depasi in curand 7 lei.

Metrorex anunta scumpiri de pana la 33%, ca urmare a aplicarii taxei pe stalp. Astfel, pretul unei cartele cu 2 calatorii va creste de la 4 la 5 lei, cartela cu 10 calatorii va costa 20 de lei in loc de 15, pretul unui abonament cu 62 de calatorii va sari de la 50 la 65 de lei, iar abonamentele lunare nelimitate se vor scumpi cu 15 lei, ajungand la suma de 75 de lei.

Foto: newsnorth.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea