Financiar

#prognoza crestere economica #comisia europeana

CE reduce prognoza de crestere a Romaniei

Comisia Europeana (CE) a redus prognoza de crestere economica a Romaniei, pentru 2009 si 2010, la 1,75 procente, in scadere de la 4,7 procente si, respectiv, la 2,5 procente, de la 5 procente.

Decizia a fost luata din cauza dificultatilor de pe pietele de credit, deteriorarii indicilor de incredere si inrautatirii conditiilor de pe piata muncii, potrivit reprezentantilor Comisiei Europene.

De asemenea, Bruxelles-ul estimeaza ca deficitul bugetar al Romaniei va ajunge la 7,5% din produsul intern brut, in timp ce guvernul vorbea de un deficit de 2%. Pana in 2010, politicile actuale ar adanci dezechilibrul fiscal pana la 7,9% din PIB, potrivit prognozei Comisiei Europene.

Potrivit analistului economic Radu Limpede, aceasta estimare a CE este "hazardata". "Romania ar putea fi izolata de o asemenea racire , pentru ca nu suntem atat de dependenti de exporturi , asa cum sunt Ungaria, Cehia sau Slovacia," a spus Limpede pentru The Money Channel.

"Mi-e teama ca e o joaca, o extrapolara facuta intr-un birou. Cred ca guvernantii se vor feri sa vina cu o cifra foarte diferita de cea de 2% si cred ca adevarul este mai aproape de estimarea guvernului," a adaugat el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea