Financiar

#crestere economica #criza economica #economia mondiala #predictii economie

Ce ne asteapta in 2014? 4 predictii despre economia mondiala, date de experti in domeniu

Economia mondiala se pregateste pentru un nou an plin de provocari, piedici si reusite mai mult sau mai putin importante, iar expertii in domeniu nu ezita sa recunoasca faptul ca, in 2014, va exista o crestere a economiei atat in Europa, cat si in SUA, insa aceasta va fi lenta si de durata. Iata ce predictii economice fac expertii in domeniu.
 

1. Europa va cunoaste o crestere economica moderata

Analistul Robert Kahn, de la Consiliul pentru Relatii Externe, sustine ca in 2014 economia din Europa va incepe sa se redreseze, dar nimeni nu ar trebui sa aiba asteptari imediate. De fapt, fara masuri exacte din partea autoritatilor, criza se poate reintoarce in orice moment, spune Kahn, care considera ca in 2014 fiecare tara ar trebui sa treaca de la austeritate la relaxare fiscala.

2. Unele tari din America de Sud, in prag de criza

Anumite tari din America de Sud, cum ar fi Argentina si Venezuela, sunt la un pas de a intra intr-o criza financiara dificila, din cauza autoritatilor care nu manageriaza asa cum trebuie situatia economica, marturiseste Ernesto Talvi, reprezentat al Brookings Institution, o organizatie nonprofit de politici publice din SUA.

Acesta sustine ca tarile care sub tinute in frau din punct de vedere economic si depind de intrarile masive de capital strain pe piata vor trebui sa-si ajusteze rata de crestere a consumului, investitiile, precum si cheltuielile publice.

3. Statele Unite isi accelereaza cresterea economica

Analistul A. Michael Spence, de la Consiliul pentru Relatii Externe, vede o crestere economica accelerata in Statele Unite ale Americii in 2014, poate cea mai mare din ultima decada. Unul dintre motive il reprezinta reducerea austeritatii fiscale.

4. China, o putere din ce in ce mai mare

In 2014, China va cunoaste la randul ei o crestere economica, bazata pe suplimentarea exporturilor catre SUA si Europa, sustine analistul Yukon Huang, de la compania americana Carnegie Endowment for International Peace.

Cresterile economice prezise la final de 2013 pot oricand sa sufere modificari in 2014, daca autoritatile competente nu adopta masuri corecte si nu implementeaza sisteme care sa sustina economia pe termen lung.

Sursa foto: clicksomemore.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea