Financiar

#infiintare srl #srl

Ce iti trebuie pentru a infiinta un SRL

2 din 10 tineri isi doresc sa isi deschida propria afacere in urmatorii ani. Insa pentru a crea o afacere trebuie sa te gandesti dinainte daca vei infiinta un SRL sau un PFA. Din pacate, in ambele cazuri legislatia este stufoasa si greoaie, asadar drumul este anevoios. Cat dureaza sa infintezi un SRL? In teorie 3 zile. Dar trebuie sa te pregatesti din timp pentru a dura doar atat. In orice caz, cea mai simpla si sigura solutie este sa cauti o firma de contabilitate din orasul tau. Spre exemplu, daca esti din Bucuresti exista mai multe firme de contabilitate. Un exemplu este Firma de Conta care ofera servicii si consultanta contabila in mai multe arii dar servicii de contabilitate pentru firmele din Bucuresti.

Ce trebuie sa faci si ce acte iti trebuie pentru a infiinta un SRL?

1. Trebuie sa rezervi numele firmei. Pentru a face acest lucru mergi la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul judetului in care vei avea sediul social al firmei. Daca iti doresti sa obtii rezervarea pe loc, incearca sa vii cu zece variante ale numelui.

2. Apoi, trebuie sa completezi si sa inchei contractul de comodat si actul constitutiv. Impreuna cu aceste acte si rezervarea de nume te indrepti spre ce banca iti doresti pentru depunerea capitalului social.

3. Dupa ce ai terminat cu pasul 1 si 2 mergi la Registrul Comertului pentru a completa formularele necesare dosarului de infiintare. Ai grija sa ai asupra ta chitanta ce atesta plata capitalului social si documentele: de comodat, copie dupa actul de proprietate al celui cu care ai incheiat contractul de comodat si nu uita sa atasezi si o dovada de proprietate a spatiului pe care s-a facut contractul de comodat.

4. Dupa 3 zile, daca nu sunt probleme in dosar, actele oficiale ale firmei ar trebui sa fie gata si ai putea sa le ridici de la Registrul Comertului. Mai exact, Certificatul de Inregistrare.

5. Mai trebuie sa mergi la furnizori pentru stampila. Poti incepe sa cauti furnizori pentru a iti realiza sampila imediat ce ti-ai obtinut actele. Tot ce mai trebuie este sa te informezi asupra obligatilor pe care le ai fata de ANAF sau sa apelezi la un contabil.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea