Financiar

#rate banca #kruk #recuperare datorii #credit #insolventa

Ce faci atunci cand nu-ti mai poti achita ratele unui credit

Cand esti pe val, mai exact atunci cand ai un salariu bun si perspective de viitor, indraznesti sa faci planuri si chiar sa te imprumuti la banca, fiindca ai convingerea ca nimic nu te poate destabiliza. Doar ca soarta iti mai joaca si feste si poti ajunge in situatia ingrata de a te declara invins. Din fericire, nicio situatie nu e fara iesire.

Alexandru a trecut de la visuri frumoase la un adevarat cosmar. Are 34 de ani, si o meserie care i-a adus o multime de satisfactii. E specialist IT si pana acum cateva luni era pe val la compania la care lucra. Fusese numit chiar angajatul anului, fapt care i-a sporit prestigiul si i-a adus un bonus salarial. Doar ca in toamna, multinationala la care lucrase in ultimii sase ani a decis sa plece din Romania. Alexandru, care nu isi facuse niciodata griji pentru locul sau de munca, s-a trezit brusc somer. Familia se marise cu o frumoasa pereche de gemeni, iar acum ramasese fara sprijin financiar. Mai mult, ratele creditului pentru casa atarnau amenintator pe umerii tinerei familii. Cosmarul parea fara sfarsit.

Luni de zile, Alexandru nu a reusit sa isi gaseasca un job stabil. Ca sa poata supravietui, a inceput sa asigure service-ul pentru computerele celor care aveau nevoie. Doar ca banii erau putini si standardul de viata cu care fusesera obisnuiti scazuse dramatic. Mai mult, datoriile trebuiau platite. Rata de 350 de euro nu mai fusese platita de cinci luni.

Un telefon primit intr-una din zile l-a speriat si mai mult. Afla ca datoria sa ajuns pe mainile specialistilor KRUK, negociatori directi ai datoriilor debitorilor. Avea sa se linisteasca rapid, atunci cand a inteles ca, de fapt, aceasta era salvarea sa. Entitatea creditoare i-a mai acordat o sansa si a predat datoria catre KRUK Romania, cea care avea sa caute impreuna cu Alexandru modalitatea cea mai potrivita de rambursare a finantarii.

O jumatate de ora a durat discutia cu unul dintre specialistii KRUK si Alexandru avea in mana un angajament de rambursare a datoriei adaptat situatiei sale financiare din prezent.

In situatia lui Alexandru sunt multe persoane. Poti fi si tu la un moment dat si nu trebuie sa fie o rusine asta. Se intampla, cu atat mai mult cu cat, de-a lungul vietii, poti sa traversezi momente mai mult sau mai putin fericite. Ideal este sa realizezi la timp ca ai nevoie de sprijin specializat si sa il soliciti celor care au experienta in domeniu. Daca ai datorii la KRUK, ia legatura cu compania. KRUK Romania, face parte din Grupul KRUK care a implementat inca din 2008 o strategie de colectare a creantelor pe cale amiabila, oferind clientilor sai, ale caror datorii le administreaza solutii persoanlizate, adaptate situatiei financiare curente.

Advertorial

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.