Financiar

#venit #credit #credit ipotecar #grad de indatorare #criza

Ce credit ipotecar iti poti lua cu un salariu de 4.000 de lei

Un venit lunar de 4.000 de lei, ii poate asigura unui roman fara la banci obtinerea unui euro ar fi la UniCredit Tiriac Bank, respectiv de 14,9%, in timp ce la polul opus s-ar afla BCR, cu DAE de 8,98%, noteaza Business Standard.

La un credit ipotecar in lei, valorile variaza intre un maxim de 28,4% (UniCredit Tiriac) si un minim de 11,36% la CEC Bank. Rata lunara pentru un credit de 50.000 de euro ar trece usor peste pragul de 400 de euro in cazul BCR, iar Piraeus Bank ofera 49.000 de euro, la un cost lunar de 438 de euro.

Romanii care dispun de fonduri pentru avans pot acum, in criza, sa profite de locuintele scoase la vanzare de banci, desi mai toti bancherii se feresc sa execute silit clientii intrati in incapacitate de plata . Desi BNR a lasat mana libera bancherilor sa relaxeze creditarea ipotecara, putine banci s-au inghesuit sa ofere credite romanilor cu un grad maxim de indatorare, astfel ca dintre bancile chestionate majoritatea ofera credite cu un de peste 40-52%, exceptia fiind Piraeus Bank, care imprumuta romanii cu un grad maxim de 70%, potrivit Business Standard.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea