Financiar

#conturi #carduri #bancomat #visa #bcr #brd #comision

Ce comisioane platesti daca faci retrageri de la ATM-urile altor banci

Bancile au inceput sa-si rotunjeasca profiturile de pe urma majorarii comisionelor percepute clientilor care fac retrageri cu cardul de la bancomatele altor institutii bancare.

De exemplu, BRD percepe nu mai putin de 5 lei la o retragere de 100 de lei efectuata la ATM-ul altei banci. La orice retragere, banca retine o suma fixa (4 lei) la care se adauga un comision de 1% din suma retrasa.

In cazul BCR, comisionul perceput la retragerea cu cardul de la bancomatul unei banci concurente este mult mai mare. Pentru suma de 100 de lei, banca iti opreste 5,25 lei.

Clientii trebuie sa aiba mare grija si atunci cand isi verifica soldul de pe card la ATM-ul unei alte institutii bancare decat cea emitenta.

Cel mai mare comision de interogare este retinut de BRD (un euro). Pe urmatoarele locuri se afla BCR si Banca Transilvania, cu 2,5 lei, respectiv 2 lei.

Statistica a fost realizata de economica.net luand in calcul cardurile de debit din ofertele de baza emise de banci, de tipul Mastercard Maestro sau Standard si/sau Visa Electron.

Sursa foto: schimbarea.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea