Financiar

#imbatranire #varsta biologica #imbatranire organism

Cat de repede imbatranesti! Cel mai simplu mod prin care poti afla adevarata ta varsta!

Oamenii de stiinta sustin ca varsta biologica este cel mai bun indicator care iti arata cat de tanar esti. Cu ajutorul unor noi markeri, cercetatorii iti pot spune cu exactitate ce varsta are sistemul tau interior.
 

Aceasta varsta biologica a sistemelor interne arata cat de sanatos functioneaza corpul tau, prin analiza rinichilor, a creierului si a tesutului nervos pana la piele.

Unii dintre cei mai buni markeri folositi pentru a afla aceasta varsta sunt produsele avansate de glicozilare, numiti AGEs. Acesti markeri sunt nocivi si se formeaza prin glicare, o reactie chimica care are loc in mod natural pe masura ce imbatranim, insa apartia acestora poate fi accelerata printr-un stil de viata nesanatos.

AGEs se declanseaza ca un raspuns inflamator al organismului si cauzeaza pagube asupra tesuturilor si produc imbatranirea prematura, dar contribuie si la dezvoltarea altor boli precum diabetul zaharat, boli de inima sau de rinichi.

Oamenii de stiinta atentioneaza ca aportul mare de zahar in organism favorizeaza viteza de glicare, prin urmare creste si varsta sistemului intern.

De asemenea, alimentele gatite la temperaturi mari, cu caldura directa, cum ar fi grill sau prajite, cresc producatia de compusi AGEs in organism.

Sursa foto: mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea