Financiar

#case bucuresti #case scumpe #preturi case bucuresti

Casele din Bucuresti, printre cele mai scumpe din Europa

In 2011, in majoritatea capitalelor europene, preturile locuintelor noi fie au scazut, fie au stagnat. In Bucuresti, casele s-au scumpit la sfarsitul anului trecut cu 5%.

Capitalele europene in care preturile locuintelor sunt medii spre mici sunt Varsovia, Budapesta, Praga, Bratislava , Sofia, Talin, Liubliana, Vilnius, Riga si Zagreb , potrivit studiului unei firme poloneze de consultanta imobiliara.

Pe intreg anul trecut, pretul mediu cerut de dezvoltatori pentru apartamentele din Bucuresti s-a redus cu 1,4%, se arata in acelasi studiu.

Pe de alta parte, desi piata imobiliara din Romania nu dadea semne de ieftinire la sfarsitul lui 2012, in luna februarie, pretul mediu al apartamentelor din Romania a atins un nou minim, de la inceputul crizei, respectiv 986 de euro pe metru patrat util, valoare cu 13 euro mai mica fata de cea din ianuarie si cu 4,6% sub nivelul din aceeasi luna a anului trecut.

"Luna ianuarie a adus multa miscare pe sectorul rezidential in majoritatea oraselor din Romania. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Brasov si Ploiesti, +0,8%, in timp ce, in Cluj a fost atinsa cea mai mare scadere", a declarat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea