Financiar

#cas # reducere CAS #contributii la asigurari sociale #impozitare in trepte

CAS-ul platit de angajator ar putea fi redus cu 5%

Guvernul isi propune ca, incepand cu 2013, sa efectueze o reducere cu cinci procente a contributiilor la asigurari sociale la angajator, a declarat premierul Victor Ponta in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani" de la Pro TV.

Totodata, Ponta a confirmat inca o data ca isi doreste adeptul impozitarii "pe trei trepte", pe care vrea s-o introduca de la 1 ianuarie 2013. Cele mai mari impozite vor fi aplicate firmelor si persoanelor cu venituri medii.

"De la 1 ianuare 2013, ne dorim impozitarea pe trei trepte: 16%, pentru societatile comerciale si persoanele cu venituri medii, iar pentru cei cu venituri foarte mici vom incerca aplicarea celorlalte doua cote, de 12% si 8%", a spus Ponta.

In cazul in care va fi aplicata reducerea cu 5% a CAS-ului la angajator, impactul bugetar va fi de sase miliarde de lei, potrivit estimarilor anuntate anul trecut de Ministerul Finantelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea