Financiar

#petrom #benzina #titei #pret #ieftinire #carburanti

Carburanti mai ieftini

Petrom a ieftinit, de astazi, benzina cu opt bani pe litru si motorina cu sapte bani, in contextul deprecierii cotatiilor titeiului pe plan mondial.


Astfel, pretul unor sortimente de benzina din gama Petrom a scazut sub patru lei, pentru prima data din luna mai, iar cel mai scump carburant , OMV Premium Diesel, costa 4,68 lei pe litru. Aceasta este cea de-a doua ieftinire operata de companie in ultimele zece zile, dupa ce, pe 22 iulie, pretul benzinei a scazut cu opt bani pe litru, iar cel al motorinei, cu sase bani.

Totodata, Lukoil a ieftinit, marti, cu patru bani pe litru benzina si cu pana la cinci bani pe litru motorina. Un litru de carburant achizitionat din benzinariile Lukoil costa intre 4 si 4,65 lei, cele mai scumpe sortimente fiind, de asemenea, cele de motorina. Saptamana trecuta, un alt mare operator de pe piata, Rompetrol , a ieftinit de doua ori carburantii, la interval de o zi. Pretul carburantilor este influentat de cotatiile petrolului la nivel mondial, iar variatia este vizibila la pompa dupa un ciclu de rafinare de circa 30-45 de zile.

Cotatia titeiului s-a apreciat cu aproximativ 50% de la inceputul anului si s-a dublat comparativ cu perioada similara a anului trecut. Recordul istoric de 147 de dolari pe baril a fost atins la 11 iulie, iar, de atunci, cotatiile au scazut, ajungand ieri sub 122 de dolari pe baril. Lider pe piata romaneasca de profil este Petrom, care detine o retea de 550 de benzinarii . Rompetrol opereaza peste 350 de statii, iar Lukoil, circa 300.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea