Financiar

#petrom #benzina #titei #pret #ieftinire #carburanti

Carburanti mai ieftini

Petrom a ieftinit, de astazi, benzina cu opt bani pe litru si motorina cu sapte bani, in contextul deprecierii cotatiilor titeiului pe plan mondial.


Astfel, pretul unor sortimente de benzina din gama Petrom a scazut sub patru lei, pentru prima data din luna mai, iar cel mai scump carburant , OMV Premium Diesel, costa 4,68 lei pe litru. Aceasta este cea de-a doua ieftinire operata de companie in ultimele zece zile, dupa ce, pe 22 iulie, pretul benzinei a scazut cu opt bani pe litru, iar cel al motorinei, cu sase bani.

Totodata, Lukoil a ieftinit, marti, cu patru bani pe litru benzina si cu pana la cinci bani pe litru motorina. Un litru de carburant achizitionat din benzinariile Lukoil costa intre 4 si 4,65 lei, cele mai scumpe sortimente fiind, de asemenea, cele de motorina. Saptamana trecuta, un alt mare operator de pe piata, Rompetrol , a ieftinit de doua ori carburantii, la interval de o zi. Pretul carburantilor este influentat de cotatiile petrolului la nivel mondial, iar variatia este vizibila la pompa dupa un ciclu de rafinare de circa 30-45 de zile.

Cotatia titeiului s-a apreciat cu aproximativ 50% de la inceputul anului si s-a dublat comparativ cu perioada similara a anului trecut. Recordul istoric de 147 de dolari pe baril a fost atins la 11 iulie, iar, de atunci, cotatiile au scazut, ajungand ieri sub 122 de dolari pe baril. Lider pe piata romaneasca de profil este Petrom, care detine o retea de 550 de benzinarii . Rompetrol opereaza peste 350 de statii, iar Lukoil, circa 300.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.