Financiar

#caldura #gigacalorie #scumpire #pret

Caldura se va scumpi in marile orase

Confruntate cu lipsa banilor, multe autoritati locale spun ca nu mai pot acoperi prin subventii majorarea pretului gigacaloriei aprobata la 1 ianuarie de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). In plus, in conditiile in care de la bugetul central ar putea veni mai putini bani pentru compensarea costurilor cu combustibilii pe care le au centralele, presiunea asupra primariilor devine si mai mare. Asadar, scumpirea va trebui transferata populatiei.

Cresteri de pret de peste 10% au fost aprobate pentru RAAN Drobeta-Turnu- Severin, Uzina Termoelectrica Giurgiu, Nuclearelectrica (care alimenteaza Cernavoda ), Electrocentrale Bucuresti si Constanta, Paroseni (care furnizeaza agent termic localitatilor Petrosani, Vulcan, Aninoasa si Lupeni), Enet Focsani, Termica Targoviste , Colterm Timisoara pentru CET Centru si Sud, Compa Sibiu si CET Braila, potrivit datelor primite de la ANRE.

(citeste continuarea pe EvZ.ro)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea