Financiar

#metrou #cartela #scumpire

Calatoria cu metroul s-ar putea scumpi cu 5-7% anul acesta

Metrorex ar putea creste anul acesta pretul calatoriei cu metroul cu 5-7%, in cazul in care inflatia va depasi 5% in intervalul mai 2009 - mai 2010, a declarat, miercuri, directorul general al companiei, Gheorghe Udriste .

"Este probabil sa fie o ajustare la pretul biletelor, conditionata de anumiti indicatori economici, respectiv daca inflatia va depasi 5% pe o perioada de timp. Cand vom primi oficial de la autoritati o scrisoare ca inflatia a depasit 5% vom incepe procedurile", a spus Udriste, potrivit Mediafax.

Ultima modificare a pretului la calatoria cu metroul a avut loc in mai 2009.

O cartela de doua calatorii cu metroul costa 2,5 lei, iar una cu 10 calatorii, 8 lei. Abonamentul lunar are un pret de 25 lei.

La 31 ianuarie, rata anuala a inflatiei era de 5,2%, potrivit INS.

Inflatia lunara a crescut de la 0,3% in decembrie 2009 la 1,68% in luna ianuarie, cel mai ridicat nivel inregistrat dupa aprilie 2005, din cauza majorarii preturilor la tutun, tigari, combustibili si energie electrica, iar rata anuala a avansat de la 4,74% la 5,2%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea