Financiar

#tva #buget #anaf

Bugetul de stat, prejudiciat cu 189 mil. lei in primele 8 luni

garda financiara a descoperit prejudicii aduse bugetului de stat, prin sustragerea de la plata TVA, de 189,4 milioane de lei in primele opt luni, in urma intensificarii activitatii de monitorizare a achizitiilor intracomunitare, potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), transmite NewsIn.


De la inceputul anului si pana in prezent, peste 41.468 de transporturi au fost supravegheate prin aplicatia Trafic Control, potrivit ANAF.

Comparativ cu anul 2009, cand pe parcursul intregului an au fost monitorizate 47.251 de transporturi si au fost descoperite prejudicii aduse bugetului de stat in valoare de 111,74 milioane lei, prejudiciul constatat de comisarii Garzii Financiare este, in primele opt luni, in medie lunara, in crestere cu 254%.

De asemenea, TVA-ul achitat ca urmare a monitorizarii achizitiilor intracomunitare a ajuns la 62,3 milioane lei in primele opt luni, dublu fata de TVA-ul achitat ca urmare a monitorizarii pe intreg anul 2009.

In urma controlului efectuat de Garda Financiara, 753 de societati comerciale au fost date in consemn la frontiera, iar pentru 210 din transporturile monitorizate, urmare a constatarilor efectuate de comisarii Garzii Financiare, au fost intocmite sesizari penale catre organele de cercetare penala in vederea continuarii verificarilor.

Totodata, au fost confiscate peste 115 tone de carne, 950 tone de cereale, peste 300 de tone fructe si legume, a caror valoare de piata a fost estimata la circa 2 milioane de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea