Financiar

Bucurestiul s-a suparat pe prognozele strainilor

"Fondul Monetar International, din 2005, a facut greseli constante de apreciere a evolutiei economice in ceea ce priveste Romania. Toate aprecierile lor au fost infirmate, toate ingrijorarile au fost clar infirmate si nejustificate ulterior", a afirmat, luni, premierul Tariceanu.

Romania are o pozitie care nu este marcata de vulnerabilitati atat de mari pe cat este pozitionata in evaluarile agentiilor internationale, a intarit, marti, Vosganian.

"De multe ori, perceptia este mai tare ca realitatea. Noi constatam ce importanta este aceasta chestiune, apropo de maniera in care s-a schimbat perceptia despre Romania - de la o euforie nesanatoasa, promovata in exterior, Romania fiind descoperita dupa 2004-2005 de investitorii straini, pana la penultimele rapoarte , care asezau Romania in categoria tarilor cu cel mai ridicat grad de risc", a explicat Mugur Isarescu , guvernatorul bancii centrale, vis-a-vis de aceasta controversa .

Guvernatorul a aratat ca, in contextul restringerii creditarii internationale si a dificultatilor din economia globala, Romania se ambitioneaza sa creasca.

Continuarea in Curierul National  


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea