Financiar

#bere #atractii turistice #hostel #destinatii ieftine #top destinatii ieftine

Bucurestiul, cel mai ieftin oras din Europa

Bucurestiul ocupa primul loc in topul celor mai ieftine destinatii din Europa, potrivit unui clasament realizat de site-ul BBC. Acest top a fost alcatuit in functie de un asa-numit "index al calatorului cu rucsacul in spate.

Imediat dupa Bucuresti, pe locul al doilea se pozitioneaza Sofia, iar pe locul al treilea in topul celor mai ieftine orase din Europa se regaseste Cracovia.

Criteriile care au fost luate in considerare pentru realizarea acestui top au fost pretul total platit pentru o noapte la un hostel, doua bilete de transport public, costul vizitarii unei atractii turistice importante, trei mese si trei beri. Indexul obtinut de orasul Bucuresti a fost de 78,57 de lei, ceea ce inseamna mai putin de 24 de dolari.

"Supranumita «Micul Paris», capitala Romaniei nu este atat de bine semnalizata ca unele dintre suratele sale europene, asa ca turistii vor trebui sa se straduiasca sa gaseasca bijuterii ca Palatul Parlamentului sau Muzeul Satului", noteaza BBC.

Iata top 10 cele mai ieftine orase din Europa:
 

1. Bucuresti (Romania)

2. Sofia (Bulgaria)

3. Cracovia (Polonia)

4. Sarajevo (Bosnia si Hertegovina)

5. Kiev (Ucraina)

6. Riga (Letonia)

7. Belgrad (Serbia)

8. Budapesta (Ungaria)

9. Varsovia (Polonia)

10. Zagreb (Croatia)

Sursa foto: sosele.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea