Financiar

BRD are cei mai bogati pensionari

Clientii Fondului de Pensii BRD de pe segmentul pensiilor obligatorii au contribuit in acasa .ro/medie" title="medie">medie cu 10,35 euro pe luna, urmati de cei de la ING si AIG.

Fondul de Pensii Administrat Privat BRD a inregistrat, in luna mai, cea mai mare contributie medie pe client, de 10,35 euro, pe piata pensiilor obligatorii, potrivit statisticii facute de Casa Nationala de Pensii. Luna mai a fost a treia in care fondurile private de pensii au incasat contributiile de la Casa de Pensii. Valoarea medie incasata in luna mai, pe asigurat , a fost de 8,31 euro, cu 5,7% mai putin fata de aprilie.

Fondul de Pensii Administrat Privat BRD are o contributie medie de 10,35 euro pe asigurat, urmat de ING Fond de Pensii , cu 9,24 euro pe client, si de AIG Fond de Pensii, cu 9,20 euro.

BRD are 99.665 de clienti, de la care a incasat intr-o luna 821.500 de euro. BCR Fond de Pensii s-a clasat pe pozitia a patra dupa acest criteriu, cu o valoare medie a contributiei pe asigurat de 9,02 euro.

Fondul administrat de Aviva a incasat, in medie, 8,09 euro pentru fiecare client, Bancpost are o contributie medie pe asigurat de 7,69 euro, fondul administrat BT Aegon - 7,75 euro, fondul administrat de KD - 7,64 euro, Allianz-Tiriac a primit 7,55 euro/client, iar fondul administrat de OTP a strans in medie 7,51 euro de la fiecare asigurat.

Fondul administrat de Generali are o contributie medie pe asigurat de 7,31 euro, cel administrat de Interamerican - 6,76 euro, Omniasig Fond de Pensii a incasat 6,6 euro, iar Fondul de Pensii Prima Pensie - 6,42 euro. Cel mai mare fond de pensii este cel administrat de ING, cu peste 1,38 milioane de clienti, de la care a incasat in luna mai 10,37 milioane de euro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.