Financiar

#reabilitare termica #legislatie #guvern

Boc: Vrem sa modificam legislatia cu privire la reabilitarea termica

Autoritatile intentioneaza modificarea legislatiei pentru programul de a blocurilor, astfel incat administratiile locale sa poata face pentru asigurarea cofinantarii, a declarat premierul Emil Boc.

"Programul de reabilitare termica va fi continuat in acest an si vrem modificarea legislatiei, astfel incat administratiile locale sa poata lua imprumuturi bancare pentru cofinantare . De asemenea, aceste lucrari vor fi declarate de utilitate publica , pentru facilitarea programului", a declarat Boc, potrivit Mediafax.

Premierul a apreciat ca programul decurge bine la nivel national si a dat ca exemplu pozitiv municipiul Cluj-Napoca, unde Primaria si-a pregatit din timp asigurarea cofinantarii.

"Este un model ok pentru programul de reabilitare termica, pentru ca si-a cautat din timp cofinantare. In schimb, Primaria Zalau nu a trimis decat foarte tarziu solicitarile de finantare si de aceea le cerem sa se grabeasca", a spus Boc.

Primul ministru a spus ca sunt judete unde numarul cererilor depaseste posibilitatea de finantare, dar ca in acest program functioneaza principiul "primul venit, primul servit".

Emil Boc a adaugat ca pentru a solutiona cererile numeroase se vor face transferuri de fonduri de la administratiile locale care nu dovedesc rapiditate in respectarea normelor spre cele care sunt mai eficiente.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea