Financiar

#e-romania #portal #guvern

Boc: Portalul eRomania e doar o intentie, nu au fost alocati bani

 

Portalul informatic e-romania , pentru care sunt estimate costuri de 1,9 miliarde lei, reprezinta deocamdata doar un proiect al Ministerului Comunicatiilor, iar Guvernul spune ca este doar o "intentie", pentru a carei finantarea nu s-a alocat inca niciun ban, a declarat premierul Emil Boc.

"Este vorba de intentia Ministerului Comunicatiilor si a Guvernului de a crea portalul e-romania in anii urmatori, asa cum este peste tot in lume, astfel incat de la unificarea declaratiilor fiscale pe care toti intreprinzatorii le depun la diferite structuri ale statului, acestea sa poata fi facute online printr-un portal care sa reuneasca toate structurile adiministratiei centrale si locale. Este un proiect al Ministerului Comunicatiilor si nu a fost alocat niciun leu, ca n-avem bani. In masura in care vor fi resurse financiare, se vor aloca pentru constructia acestui portal", a raspuns Boc unei intrebari a presei pe aceasta tema.

El a aratat ca memorandumul aprobat de Guvern pentru introducerea acestui sistem reprezinta la acest moment doar o intentie.

"Intentia a fost ratificata prin meomorandum si in anii viitori, in functie de resursele financiare, o vom sprijini. Deocamdata nu avem bani, nu putem merge Mai departe", a spus Boc.

Ministerul Comunicatiilor a anuntat, luni, ca Guvernul va aloca, in perioada 2010-2013, suma de 1,9 miliarde de lei pentru punerea in practica a Strategiei nationale e-Romania, care urmareste informatizarea relatiilor dintre administratia publica si contribuabili , cetateni si firme.

"Unitatea de masura a performantei e-Romania este timpul cetateanului: cat de repede se informeaza, cat de repede primeste documentele de care are nevoie si cat de usor isi poate plati taxele. e-Romania va permite cetatenilor sa se adreseze unei administratii unitare, acesta gasind raspuns la toate intrebarile si solicitarile sale fara a mai fi nevoie sa se deplaseze la vreun ghiseu. Informatiile se vor transmite electronic intre toate institutiile responsabile fara implicarea cetateanului, acesta primind doar raspunsurile pe care le cauta", se arata in comunicatul MC.

Ministerul apreciaza ca sistemul de incasare a taxelor si impozitelor se va simplifica, reducandu-se astfel evaziunea fiscala, ca se va ameliora contactul dintre firmele private si stat, iar munca la negru se va reduce datorita cresterii transparentei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea