Financiar

#emil boc #imm #guvern #fond de contragarantare #locuri de munca

Boc anunta infiintarea fondului de contragarantare a creditelor pentru IMM-uri

Guvernul a infiintat, miercuri, fondul de contragarantare a creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii, in valoare de 100 milioane euro, prin care urmareste "mentinerea si crearea de noi locuri de munca in Romania", a declarat primul ministru, Emil Boc, adaugand ca scopul avut in vedere prin aceasta miscare este potrivit planului anticriza adoptat la intrarea in vigoare a bugetului de stat pe 2009.

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea , a adaugat ca scopul acestui fond de fontragarantare - al doilea act normativ elaborat de Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, dupa Fondul de Garantare - "este acela de a sprijini, in primul rand, IMM-urile, in acest proces de imprumut, iar statul, prin cele doua fonduri, vine si poate multiplica imprumuturile si vine cu o garantie suplimentara".

Contactat de Newschannel.ro, Ovidiu Nicolescu , presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), a declarat ca nu poate face prognoze in privinta componentei consiliului de administratie pe care fondul de contragarantare il va avea, dar crede ca va cuprinde reprezentanti ai mediului bancar, ai mediului financiar si ai comunitatii de afaceri si IMM-urilor.

Schita fondului de contragrantare

Potrivit Ordonantei de Urgenta adoptate de Guvern, procentul de contragarantare este, de regula, de maximum 80% din valoarea garantiilor contractate. Conditiile in care se acorda contragarantiile sunt stabilite prin schema/schemele de contragarantare propuse de Fond si autorizate potrivit legislatiei in domeniul ajutorului de stat.

Forma de organizare a acestui Fond este de societate comerciala pe actiuni. Actionari initiali sunt Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, cu o cota de participare de 68%, si Fundatia Post-Privatizare, cu o cota de 32%.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea