Financiar

#bnr #mentinere monetara #dobanda #politica #rata

BNR: dobanda de politica monetara ramane la 6,25%

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei ( BNR ) a decis miercuri mentinerea dobanzii de politica monetara la minimul istoric de 6,25%, precum si a ratelor pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei, la 15%, si in valuta, la 25%, informeaza Mediafax.

Totodata, banca centrala a anuntat ca urmareste gestionarea "ferma" a lichiditatii din sistemul bancar, mesaj mult puternic decat cel de la sedinta precedenta, din luna mai , cand CA-ul BNR vorbea despre gesitonarea "adecvata" a lichiditatii.

"BNR monitorizeaza cu vigilenta evolutiile interne si ale mediului economic international, astfel incat, prin utilizarea adecvata a instrumentelor de care dispune, sa asigure realizarea si mentinerea stabilitatii preturilor pe termen mediu si a stabilitatii financiare", se mentioneaza in comunicatul BNR.

Decizia BNR este in linie cu proiectiile majoritatii analistilor economici chestionati de MEDIAFAX, care considera ca o continuare a relaxarii politicii monetare nu mai este posibila din cauza presiunilor inflationiste generate de majorarea TVA la 24%.

Astfel, este pentru prima data in acest an cand BNR nu mai a scazut rata dobanzii in sedinta de politica monetara.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea