Financiar

# bitcoin in romania # moneda virtuala #Bitcoin

Bitcoin in Romania: Cum, unde, cand si ce poti plati in Bitcoin

Powered by NETOPIA mobilPay

Incet, dar sigur, Bitcoin prinde teren si pe meleagurile mioritice, oferind o alternativa inovatoare sistemelor de plata conventionale. Daca in urma cu cativa ani, plata cu Bitcoin era aproape un subiect aproape necunoscut in Romania, in prezent lucrurile s-au schimbat, mai ales ca multi comercianti le ofera clientilor posibilitatea de a plati in moneda digitala.

In urma cu trei ani, NETOPIA mobilPay, cel mai mare procesator de plati electronice din Romania, a integrat in platforma sa tranzactiile cu Bitcoin, cea mai utilizata moneda virtuala descentralizata din lume. De atunci si pana in prezent, comerciantii parteneri au implementat plata cu Bitcoin, care se poate efectua simplu si rapid, prin intermediul portofelului digital din telefonul sau computerul utilizatorului.

Magazine de electronice, componente PC si jocuri

Printre comerciantii care accepta plata cu Bitcoin se numara si F64, unul dintre cele mai cunoscute magazine foto-video din Romania. Pasionatii de fotografie pot achita cu Bitcoin orice serviciu sau produs disponibil in oferta magazinului, de la aparate foto profesionale, pana la produsele disponibile in cafeneaua locatiei.

Pasionatii de computer gaming care doresc sa achizitioneze cu Bitcoin accesorii de colectie, jocuri si articole vestimentare pot opta pentru magazinul online computergames.ro.

Cei interesati de electronice si componente pentru laptop sau calculator, trebuie sa stie ca si PC Garage, unul dintre cei mai mari retaileri pe aceasta piata, accepta plata in Bitcoin.

In plus, cei care vor sa-si incarce cartela online si sa plateasca cu criptomoneda, o pot face pe Kartela.ro, serviciul de reincarcare a cartelelor prepay.

Benzinarii si restaurante

Vesti bune sunt si pentru soferii si clientii benzinariilor ETU. Incepand cu luna iulie, acestia pot achita cu Bitcoin produsele si serviciile disponibile in oferta celor trei benzinarii ETU din tara, dar si a restaurantului Autogrill, situat in incinta benzinariei ETU de pe DN1, in directia Ploiesti - Brasov.

Turism

Si turistii care doresc sa-si achizitioneze biletele de avion si vacantele pot opta pentru optiunea de plata in Bitcoin. Vola.ro, cea mai mare agentie de turism online din Romania, dar si portalul Fly-go.ro, accepta plata in Bitcoin.

Sursa foto: fortune.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea