Financiar

#scumpire benzina #scumpire alcool #pret accize

Benzina, alcoolul si tigarile se scumpesc de la 1 ianuarie 2013

Anul 2013 va aduce un nou val de scumpiri, cauzate de cresterea monedei euro in raport cu leul, precum si de majorarea accizelor. Romanii vor plati mai mult pentru benzina, cafea, tigari si alcool.

De la 1 ianuarie 2013 accizele vor fi calculate la un curs leu-euro cu aproape cinci procente mai mare fata de cel luat in considerare in 2011. Valoarea exacta a cursului folosit la calcularea accizelor va fi comunicata la data de 1 octombrie 2012.

Ministerul Sanatatii intentioneaza sa majoreze taxa pe viciu. In aceste conditii, producatorii de tutun spun ca tigarile s-ar putea scumpi chiar si cu 2 lei pe pachet.

Tot de la 1 ianuarie, vom asista si la o majorarea a preturilor carburantilor, in conditiile in care acciza va creste de la 374 euro/tona la 391 euro/tona.

Anul viitor aduce vesti mai putin bune si pentru romanii care consuma alcool si cafea. Si la aceste categorii de produse sunt asteptate o serie de scumpiri.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.