Financiar

#pensie de serviciu #pensii #recalculare

Beneficiarii pensiilor de serviciu primesc drepturile recalculate din 14 septembrie

Beneficiarii pensiilor de serviciu, cu exceptia celor militare de stat, ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, vor incasa, din 14 septembrie, noile cuantumuri ale drepturilor de pensie, informeaza, marti, Casa de Pensii , potrivit Mediafax. 


Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) precizeaza ca pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, pensiile de serviciu ale personalului diplomatic si consular, pensiile de serviciu ale functionarilor publici parlamentari, pensiile de serviciu ale deputatilor si senatorilor, pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila, pensiile de serviciu ale personalului Curtii de Conturi au fost recalculate, potrivit algoritmului de calcul prevazut de Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.

"Noile decizii de pensie, insotite de buletinele de calcul, au fost transmise beneficiarilor prin posta sau au fost ridicate personal de catre acestia de la sediile caselor teritoriale de pensii, actiunea avand termen de finalizare data de 1 septembrie 2010.

Incepand cu data de 14 septembrie 2010, beneficiarii pensiilor de serviciu urmeaza sa incaseze noile cuantumuri ale drepturilor de pensie, plata efectuandu-se in functie de optiunea initiala a acestora, prin posta sau prin cont bancar", se arata in comunicatul remis, marti, agentiei MEDIAFAX.

CNPAS precizeaza ca pensiile militare de stat si pensiile de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor sunt in prezent in proces de recalculare , potrivit algoritmului de calcul prevazut de Legea 19/2000 referitor la sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, de catre institutiile in evidenta carora se afla persoanele beneficiare.

"Datorita numarul mai mare de beneficiari ai acestor pensii, termenul de finalizare al procesului de recalculare, va fi pana la data de 1 ianuarie 2011", se mai arata in comunicat.

Premierul Emil Boc a anuntat, in iulie, ca pana la 1 septembrie vor fi recalculate 6.250 pensii speciale ale personalului auxiliar din instante, diplomatilor, parlamentarilor, personalului aeronautic si al Curtii de Conturi, iar pana la sfarsitul acestui an vor fi recalculate 168.000 de pensii militare de stat, urmand ca acestea sa fie achitate intr-un nou cuantum dupa 1 ianuarie 2011.

Nu vor fi diminuate pensiile militare de stat mai mici de 3.000 de lei.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.