Financiar

#bcr #cofinantari #fonduri

BCR vrea sa majoreze cu 20% volumul cofinantarilor din fonduri europene

BCR intentioneaza sa-si majoreze in acest an volumul cofinantarilor acordate pentru proiecte din fonduri europene cu 20% fata de anul trecut, a declarat pentru MEDIAFAX Ramona Ivan, director executiv al Directiei institutii financiare din cadrul bancii, precizeaza Mediafax.

"Anul acesta mi-am propus o tinta care mareste fata de anul trecut volumul cofinatarilor acordate pentru proiecte de fonduri europene si suntem in grafic. Este mai bine decat anul trecut", a spus Ivan, dupa un seminarul "MEDIAFAX talks about banking".

Oficialul BCR a aratat ca anul trecut banca a confinantat circa 600 de proiecte din fonduri europene.

Ea a mentionat ca valoarea medie a unui proiect este undeva in jur de 900.000 de euro, pentru ca exista proiecte foarte mari, de exemplu pe partea de mediu, castigate prin licitatie, dar si multe pe agricultura.

Ivan se asteapta la "lucruri mari" pe partea de transporturi, pentru ca acest sector genereaza cele mai multe efecte la nivel economic.

Oficialul BCR a explicat ca proiectele pe segmentul transporturi nu sunt complicate din punct de vedere tehnic si ca, de exemplu, gradul de acordare pentru proiectele de mediu, care sunt mai dificile, este de aproximativ zece ori mai mare.

"Ma intereseaza si proiectele mari, pentru ca, practic, degeaba am 100.000 de beneficiari in zona, daca intr-un final ei pierd pentru ca pe acolo nu trece drumul sau calea ferata ", a explicat Ivan.

Ea a mai aratat ca Romania ar trebui sa se concentreze pe lucruri care se pot realiza.

"Nu as spera la lucruri care nu se pot rezolva peste noapte. S-a vorbit aici despre parteneriat public - privat.

In Romania se vorbeste de foarte multi ani de parteneriat public privat, intr-un final s-a facut si o lege, dar lucrurile nu sunt neaparat foarte clare si 100% coerente. Mai devreme de un an de zile pe partea de parteneriat in Romania nu vad realizari , dar trebuie sa ne concentram pe ceea ce se poate face", a explicat directorul din cadrul BCR.

Ea a aratat ca pe partea sectorului privat exista proiecte depuse mai mari decat fondurile alocate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea