Financiar

#traian băsescu # stabilitate financiara # pactul euro plus

Basescu: Romania continua consolidarea financiara

Romania s-a stabilizat si continua procesul de consolidare a stabilitatii financiare, dupa implementarea deciziilor Consiliului European, a declarat presedintele Romaniei, Traian Basescu.

"Daca s-ar urmari programele adoptate de Romania, spre exemplu Programul National de Reforma 2011-2013 sau actele la care Romania a aderat cum ar fi pactul Euro Plus , sau Strategia UE 2020 sau Pactul pentru Stabilitate si Crestere, Romania este in plina implementare a deciziilor Consiliului European si va pot spune ca suntem destul de avansati. Practic, programele noastre, cu FMI, cu UE si cu BM au avut ca obiectiv exact realizarea convergentei, deci atingerea acestor obiective din pactul de stabilitate si crestere, din Pactul Euro Plus si din Agenda 2020", a explicat Traian Basescu.

Basescu sustine deschideri de investitii, de exploatari miniere acolo unde ele sunt profitabile, pentru a creste forta de munca, asa cum cer obiectivele Pactului Euro Plus.

"Romania a fost foarte ancorata in aceste proiecte europene la care a aderat. Pactul Euro Plus a fost unul facultativ pentru tarile din afara zonei euro. Noi am aderat la Pactul Euro Plus, exact in ideea pregatirii tarii pentru intrare in zona euro in 2015", a mai spus Basescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea