Financiar

#bani #locuinte #program #prima casa 3

Banii pentru "Prima Casa 3" s-au putea epuiza in trei luni si jumatate

Romanii care vor sa-si achizitioneze o locuinta prin programulPrima Casa 3 ” sunt sfatuiti sa-si depuna depuna dosarele cat mai repede.

Potrivit estimarilor reprezentatilor Fondului de Garantare , institutia care aproba dosarele de credit, fondurile in valoare de 200 de milioane de euro alocate de Guvern in acest an pentru programul “Prima Casa 3” se vor epuiza in cel mult trei luni si jumatate.

Oficial, programul a reinceput pe 1 februarie. Pana in prezent, s-au depus peste 330 de dosare de credit in valoare de 14 milioane de euro.

Pe zi, se depun in medie 40 de dosare, insa cei de la Fondul National de Garantare sustin ca in perioada urmatoare numarul va creste.

"Depinde foarte mult de dialogul dintre ministrul Finantelor si Institutiile Financiare Internationale cu privire la deficit sau angajamentele pe termen lung. O estimare personala, pe baza ritmului in care se desfasoara acest proces, eu estimez ca in circa trei luni, trei luni si jumatate plafonul asta se va epuiza", a declarat Aurel Saramet, presedintele Fondului National de Garantare.

Citeste AICI care sunt principalele prevederi ale programului “ Prima Casa 3”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea