Financiar

#credite si leasing #ipoteca #dobanzi

Bancile au inceput sa ieftineasca creditele ipotecare

Creditarea ipotecara da semne de , dupa doi ani in care cumpararea unui imobil a fost extrem de dificila pentru romani, din cauza dobanzilor mari. Una din primele banci care a dat semne ca dobanzile la creditele ipotecare au scazut in aceasta luna a fost Piraeus Bank .

"Pentru creditele ipotecare/ imobiliare, banca a aplicat reduceri ale marjei situate intre 0,4% si 1,25%, in functie de procentul de finantare acordat. In aceste conditii , noile dobanzi nominale pornesc de la 6,2%", anuntau reprezentantii bancii.

Potrivit unor calcule, rata pentru un credit de 50.000 euro pe 360 de luni, cu un procent al finantarii de 75% din pretul unui imobil, a scazut, conform noilor dobanzi, cu 12 %, de la 373 euro la 328 euro.

In aceasta luna si cei de la Royal Bank of Scotland (RBS) Romania anuntau ca dobanda practicata pentru un credit ipotecar este, in euro, 6,5% pe an.

In aceste conditii, DAE va avea o valoare de 6,85%. In schimb, pentru un imprumut in moneda nationala, dobanda ajunge la 13,5%, fixa in primul an, iar apoi devine variabila.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea