Financiar

#rau platnici #datorii #biroul de credit #banca.

Banca te scoate din Biroul de Credit cand doreste

Presedintele Asociatiei Bancilor propune scoaterea timpurie din Biroul de Credit a restantierilor de buna credinta. Uita insa ca orice banca poate face acest lucru si in prezent.

Mai multe banci din Romania au fost amendate de-a lungul timpului, pentru ca au ingrosat in mod abuziv randurile rau-platinicilor din baza de date a Biroului de Credit. Nicio banca nu se afla insa in pericol de a fi sanctionata pentru ca a solicitat ilegal retragerea din Birou a vreunui client.

Institutiile de credit au posibilitatea de a solicita oricand scoaterea din Birou a anumitor clienti. Bancile apeleaza insa la aceasta procedura mai degraba ca o exceptie. Printre situatiile despre care bancile spun ca s-ar preta la gratiere se numara intarzierile cauzate de boala sau de o deplasare urgenta in afara tarii. Bancherii solicita acte doveditoare in acest sens, cum ar fi un certificat medical.

Bancile pot solicita, oricand, eliminarea din biroul de credit a unui client considerat rau-platnic. Simpla prezenta in baza de date a Biroului nu inseamna in mod automat restrictia de a mai contracta un credit. Interogarea bazei de date a Biroului are un rol pur consultativ pentru banci care, daca decid ca riscul atasat clientului nu este foarte mare, pot acorda credite si celor prezenti in Birou.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.