Financiar

#cladiri #locuinte #autorizatii

Autorizatiile de construire au scazut cu peste 32% in primele doua luni

Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut in primele doua luni ale lui 2010 cu 32,7%, la 4.176, fata de aceeasi perioada a anului anterior, arata datele Institutului National de Statistica . In februarie, autorizatiile au crescut cu aproape 20% fata de ianuarie si au scazut cu aproape 40% fata de aceeasi luna din 2009.

Cele mai mari scaderi s-au inregistrat in primele doua luni in regiunile Sud-Muntenia (-412 autorizatii ), Sud-Est (-344 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (-300 autorizatii).

In ceea ce priveste luna februarie, numarul autorizatiilor a crescut fata de ianuarie 2010 in Sud-Muntenia (+79 autorizatii), Vest (+68 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (+65 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (+60 autorizatii). Regiunea de dezvoltare Nord-Vest a raportat o scadere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale (-26 autorizatii).

Potrivit Institutului National de Statistica, in luna februarie 2010 s-au eliberat cu 1.467 mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale decat in aceeasi luna a anului precedent.

Scaderea a fost inregistrata in toate regiunile de dezvoltare, cele mai importante fiind in Sud-Muntenia (-296 autorizatii), Nord-Est (-262 autorizatii), Sud-Est (-240 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (-207 autorizatii). 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului