Financiar

#constructii #autorizatii #locuinte #aprilie #mai

Autorizatiile de constructie au fost cu aproape 10% mai multe in mai, fata de aprilie

Numarul autorizatiilor de constructie pentru locuinte a crescut in mai cu 9,9% fata de luna aprilie, arata datele Institutului National de Statistica . Cu toate ca autorizatiile au crescut fata de luna precedenta, numarul lor este, totusi, cu aproape 30% mai mic decat in aceeasi perioada a lui 2008.

Dintre cele 4.475 de autorizatii de constructie eliberate in mai, aproape doua treimi (64,1%) au fost pentru locuinte in zona rurala , la fel ca in luna aprilie.

Cele mai mari cresteri ale numarului de autorizatii eliberate s-au inregistrat in zonele Bucuresti-Ilfov (crestere cu 175 de autorizatii fata de aprilie), Moldova (95 de autorizatii in plus) si Muntenia (cu 87 de autorizatii mai multe). In Oltenia si in zona Vest, in schimb, autorizatiile pentru constructia de locuinte au fost mai putine decat in aprilie.

Daca ne uitam la diferentele fata de luna mai a anului 2008, observam ca in mai 2009 s-au eliberat cu 1.816 mai putine autorizatii pentru locuinte...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea