Financiar

#Astra faliment # recuperare bani #polite asigurare

Astra Asigurari, in faliment. Cum iti poti recupera banii

Ieri, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a decis intrarea in faliment a societatii Astra Asigurari, care are 1,8 milioane de asigurati, cu 2,5 milioane de polite valabile.

Asiguratii Astra pot sa denunte politele si vor primi inapoi de la companie o cota parte din prime, daca operatiunea are loc pana cand instanta decide falimentul asiguratorului, sau de la Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA), daca solicitarea este transmisa ulterior.

"Pana la momentul cand vom avea decizia judecatoreasca a falimentului, Astra preia in continuare si gestioneaza dosarele de daune pe care le primeste, achitand despagubirile. Pana cand FGA va prelua dosarele de daune, clientii se vor adresa catre Astra, deci dosarele se inregistreaza", a declarat Carmen Radu, presedintele FGA, scrie Mediafax.

Totodata, dupa decizia instantei FGA va prelua de la Astra dosarele de despagubire primite de societate, pe care urmeaza sa le solutioneze, si sa plateasca sumele necesare.

Fondul va prelua activitatea Astra la o luna dupa decizia instantei, apoi clientii vor depune dosarele de dauna la Fond, care va achita despagubirile, a mai declarat Carmen Radu..

Asiguratii sunt indreptatiti sa recupereze primele platite in avans, proportional cu perioada ramasa pana la expirarea valabilitatii contractului de asigurare.

Solicitarile de despagubire se ridica in prezent la 76 milioane lei, potrivit datelor furnizate de ASF.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea