Financiar

#bursa #asigurare #rca

Asiguratorii au platit daune cu 39% mai mari decat in 2008, pe fondul unei stagnari a pietei

Primele brute subscrise de asiguratorii romani au crescut in primele noua luni cu doar 0,09% fata de aceeasi perioada din 2008, la 6,7 miliarde de lei, in vreme ce daunele platite au fost cu aproape 39% mai mari, a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu, potrivit NewsIn.
Pe segmentul asigurarilor generale, primele brute subscrise au crescut cu doar 2,5%, pana la 5,5 miliarde de lei, iar asigurarile de viata au scazut cu 9,6%, pana la 1,2 miliarde de lei.
O crestere mai accentuata, cu 15%, au inregistrat-o asigurarile RCA, unul dintre cele mai importante segmente ale pietei. Primele brute au ajuns la 1,6 miliarde de lei, insa despagubirile platite pe acest segment au crescut cu 33% fata de primele noua luni din 2008, insumand 1,1 miliarde de lei.
La nivelul intregii piete, daunele platite de asiguratorii romani au crescut cu 38,6%. Pe segmentul asigurarilor generale s-au platit indemnizatii brute cu 37,6% mai mari decat in perioada ianuarie- septembrie 2008 , in timp ce indemnizatiile pentru asigurarile de viata au crescut cu mai multe de jumatate.
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.