Financiar

Asigurari de viata cu profit

Societatile de asigurari din top 10 sunt presate sa obtina profit dupa sase ani de pierderi. Anul trecut pensiile private obligatorii au muscat din cota asigurarilor de viata.

Allianz-Tiriac, unul din liderii pietei de asigurari din Romania a lansat, ieri, o polita de asigurare de viata cu componenta investitionala si prima unica ce se adreseaza in special celor cu venituri ridicate.

Valoarea minima a unei polite este de 2.000 de euro si are garantata o despagubire de pana la 150% din valoarea neta a depunerilor efectuate de asigurat. Rezultatele in scadere inregistrate de companie pe segmentul asigurarilor de viata in 2007 a fost cauzata, in mare parte, de alocarea resurselor de vanzari catre pensiile private obligatorii. Aceasta este insa o tendinta resimtita de intreaga piata de polite de viata.

Titlurile din zona euro dau tonul

Asigurarea lansata recent - denumita EuroMax - ajunge la maturitate la 30 iunie 2020, iar limita maxima a depunerilor in contul aceleiasi polite este de 100.000 de euro.

"Pana la sfarsitul anului ne-am propus sa vindem cel putin 750 de polite EuroMax, nivelul minim estimat al primelor subscrise in contul acestora fiind de 2,25 milioane de euro", a declarat Masoud Noormohammadian, directorul executiv Asigurari de Viata si de Sanatate al companiei.

Primele aferente politei de asigurare nu sunt investite in actiuni sau obligatiuni , ci in certificate de valoare al caror pret este calculat saptamanal, in functie de evolutia unor active suport.

Principalul suport ce va determina amplitudinea randamentului investitiei EuroMax este indicele DJ Euro Stoxx 50, care urmareste evolutia capitalizarii celor mai importante 50 de actiuni din zona euro. Spre deosebire de produsele clasice de tip "unit=linked", valoarea investitiei in EuroMax va urmari tendintele indicelui DJ Euro Stoxx 50 numai pe perioadele in care acesta inregistreaza evolutii pozitive.

Actionarii vor profit in dauna cotei de piata

2008 este anul in care companiile din asigurari ar trebui sa gaseasca o solutie pentru obtinerea de profit. Una din variantele alese este lansarea de polite noi, mai atractive pentru clienti, asta pentru ca la nivelul anului trecut pierderile au depasit 50 milioane de euro net, fiind al doilea an cand pierderile depasesc profiturile, dupa cum a declarat recent Dumitru Ceraceanu, directorul general al Asiban.

"Cred ca societatile de asigurari inregistreaza pierderi de peste sase ani consecutiv, iar actionarii nu mai tolereaza acest lucru si au inceput sa puna presiune pentru obtinerea de profit", a spus Cristian Constantinescu, directorul general al Allianz-Tiriac, companie care a inregistrat in 2007 un profit de 31 milioane de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea