Financiar

Asigurari de sanatate - Facilitati fiscale zero

Forma actuala a Codului Fiscal prevede ca angajatorilor li se deduc din impozitul pe profit cheltuielile cu primele de asigurare voluntara de sanatate incheiate in beneficiul angajatilor, in limita a 200 de euro pe an pentru fiecare participant.

Pe de alta parte, potrivit aceluiasi Cod Fiscal , asigurarea voluntara de sanatate este considerata venit salarial, ceea ce inseamna ca pentru sumele respective se percep impozit pe salariu si pentru pensii, somaj si... sanatate!

Cu alte cuvinte, statul tine artificial in viata sistemul sanitar public – falimentar – inclusiv din banii celor care vor sa fuga de acest sistem, platind in plus pentru a beneficia de servicii mai bune.

"Legislatia este ambigua si incompleta, acesta fiind unul dintre motivele incetinirii ritmului de crestere a afacerilor pe segmentul asigurarilor private de sanatate", a declarat Catalin Chiriac, Product Manager la Euroins. Care sint problemele de care se loveste sistemul de asigurari private de sanatate aflati din revista Saptamana Financiara.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.