Financiar

#clienti #garantie #banca.

ARB discuta cu BNR modificarea regulilor privind evaluarea individuala a garantiilor

asociatia romana a bancilor discuta cu Banca Nationala modificarea regulamentului privind evaluarea individuala a garantiilor, astfel incat aceasta operatiune sa fie realizata doar la acordarea creditelor si in eventualitatea unei executari silite , potrivit presedintelui ARB , Radu Ghetea .

Ghetea a precizat ca, in prezent, normele prevad ca evaluarea garantiilor ar trebui facuta in fiecare an si individual.

In contextul unor oscilatii foarte mari ale preturilor la proprietatile imobiliare, ARB propune ca evaluarea individuala sa fie realizata doar la acordarea creditelor si cand se pune problema unei executari, iar pe perioada imprumutului sa se foloseasca asa-zisa metoda "din birou", pe baza unor indici acceptati de toata lumea.

"Nu se mai pot face in aceste zile evaluari individuale, nu poti sa te duci la om sa-i bati la usa si sa-l intrebi daca mai are gresia si faianta de acum doi ani", a spus Ghetea.

Oficialul ARB a aratat ca trebuie gasita o solutie impreuna cu Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania, astfel incat indicii pe baza carora se vor face evaluarile in timpul imprumutului sa reflecte realitatea.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.