Financiar

#petru calian #anulare #impozit minim #salariu minim #600 lei

Anularea impozitului minum, reglementata pana la 15 octombrie

Deputatul PDL Petru Calian , membru al Comisiei Buget-Finante a Camerei Deputatilor, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca actul normativ prin care se prevede eliminarea impozitului minim va fi finalizat pana la data de 15 octombrie, anunta antena3.ro.

"In calitate de membru al Comisiei de Buget-Finante a Camerei Deputatilor pot sa spun ca pana in 15 octombrie va fi finalizat actul normativ care va anula impozitul minim, probabil printr-o OUG. Impozitul minim se plateste trimestrial, ceea ce inseamna ca in ianuarie 2011 acesta nu se va plati pentru ultimul trimestru din 2010 - lunile octombrie, noiembrie si decembrie. Anularea impozitului minim este o necesitate, pe termen scurt si-a atins tinta, a fost util si a produs efecte pozitive , insa pe termen lung este neproductiv", a anuntat Calian.

Deputatul a adaugat ca dupa ce impozitul minim va fi anulat, firmele romanesti vor plati in luna octombrie, pentru ultima oara acest tip de impozit, aferent trimestrului 3 al anului 2010.

Salarii mai mari pentru bugetari

 

Tot in cadrul aceleiasi conferinte, Petru Calian a afirmat ca in 2011 salariul minim net sa fie de 600 lei .

Astfel, bugetarii care primesc in prezent salarii de 400 sau 500 lei vor primit incepand cu anul viitor o retributie lunara de 600 lei: "Va exista o majorare a salariilor de minim 14 la suta pentru intreg sistemul bugetar din Romania, in anul 2011, discutata cu reprezentantii FMI. S-a incercat o negociere pentru ca salariile mici sa fie majorate mai mult, insa aceasta masura ar produce un dezechilibru . Pentru a rezolva veniturile mici din sistemul bugetar s-a convenit ca salariul minim net sa nu fie sub 600 de lei. Cu alte cuvinte, niciun angajat din sistemul de stat nu va pleca acasa cu mai putin de 600 de lei pe luna. Daca un venit, in urma majorarii cu 14 la suta nu ajunge la 600 de lei, se va calibra pana la 600 de lei".
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea