Financiar

#cumparatuni #romani #credit #alimente #haine #bnr

Anul acesta, romanii reduc listele de cumparaturi

Anul acesta, romanii vor taia din lista de cumparaturi masina si casa la care visau, hainele scumpe, dar si volumul mare de alimente, arata un studiu realizat de Synovate . Astfel, potrivit cercetarii, aproape 80% dintre romani nu se vor mai inghesui sa cumpere o locuinta, un teren sau o masina in urmatorul an, ca urmare a deprecierii leului, a scumpirii creditelor dar si pentru ca se tem de pierderea locului de munca .

"In ceea ce priveste planurile pentru urmatoarele 12 luni ale celor 1.500 de persoane intervievate, observam ca un procent covarsitor de aproximativ 80% dintre acestea sunt sigure ca nu isi vor achizitiona o casa, un teren sau o masina, in contextul in care foarte putini au bani economisiti pentru acestea si, de asemenea, foarte putini au curajul sa recurga la varianta unui credit pentru a le obtine", explica reprezentantii Synovate.

Aproape jumatate dintre respondenti si-au redus bugetele pentru achizitia produselor alimentare, iar 71% dintre acestia s-au aratat ingrijorati de evolutia cursului valutar .

Conditiile aspre de creditare impuse de BNR au facut ca multi sa nu isi mai poata permite un credit. Astfel, majoritatea romanilor se teme de scumpirea creditelor, a alimentelor, combustibililor si a utilitatilor, cresterea somajului, dar si de marirea taxelor si a impozitelor, mai arata studiul, preluat de Gandul.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea