Financiar

#crotalii #miei #ansvsa #guvern #protest

ANSVSA-ului nu ii place carnea de miel

Crescatorii de ovine din Sibiu, nemultumiti de numarul insuficient de crotalii puse la dispozitie de ANSVSA, pregatesc pentru saptamana viitoare un protest in fata Guvernului, potrivit lui Marcel Andrei, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine din Sibiu. Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a pus la dispozitie doar 10.000 de crotalii, din necesarul de 350.000, iar mieii fara crotalii (cercei de identificare ) nu pot fi vanduti de catre crescatori.

"Situatia e grava, pentru ca ANSVSA nu a organizat licitatie pentru achizitionarea crotaliilor, iar noi nu putem vinde sau exporta mieii. Saptamana viitoare vom organiza un protest la Bucuresti, in fata Guvernului, pentru a face ca situatia sa se reglementeze", a declarat Marcel Andrei, citat de NewsIn.

Acesta spune ca ciobanii risca sa ramana cu mieii nevanduti, ceea ce le-ar produce pagube mari.

"Aceasta este perioada din an in care este cea mai mare cerere pentru carnea de miel, iar noi riscam sa nu putem vinde. Este o situatie extrem de grava, pentru ca noi vom avea foarte mari pierderi", considera Marcel Andrei.

Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine din Sibiu a mai spus ca va propune ca AVSVSA sa treaca in subordinea Ministerului Agriculturii, deoarece in acest moment "aceasta institutie este stat in stat".

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea