Financiar

#energie #energie electrica # pret energia electrica

ANRE: In 2012, cresterea pretului la energia electrica nu va depasi 2 - 3%

Cresterea pretului la energia electrica nu va putea fi mai mare de doua - trei procente anul viitor, sustine vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Petru Lificiu.

"Cresterea de pret depinde de cate capacitati de productie se vor pune in functiune in anul 2012, cate capacitati vor fi acreditate si cat de multa energie se va produce. In orice caz, cresterea de pret la energia electrica nu poate fi mai mare de doua - trei procente in anul 2012", a precizat Lificiu.

In ceea ce priveste pretul gazelor naturale, el spune ca se va face o analiza a costurilor, iar spre populatie se va dirija un procent mai mare din productia interna unde pretul este mai mic decat al gazelor din import.

Lificiu a adaugat ca Romania este o tara cu posibilitati de investitii mari in domeniul energiei regenerabile si crede ca va fi un numar mare de investitori care vor veni in Romania in anii urmatori sa investeasca multe miliarde de euro in energia curata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea