Financiar

#angajator #roman #angajat #pesimism #concedieri

Angajatorii romani sunt cei mai pesimisti

Sefii de firme romani sunt cei mai pesimisti din lume in ce priveste angajarile in urmatoarele trei luni. Potrivit unui studiu realizat la nivel international, printre angajatorii din tara noastra exista previziuni sumbre privind recrutarea de personal, aceasta fiind cea mai scazuta dintre toate tarile participante la studiu.

In Romania, studiul releva faptul ca sase din zece angajatori romani nu prevad nici o modificare a fortei de munca in cadrul companiilor lor pana la sfarsitul anului, anunta Evenimentul Zilei. Mai mult, in sapte din cele opt regiuni in care s-a efectuat studiul, angajatorii cred ca in aceste luni vor face disponibilizari si nici o angajare.

La nivel national, aproape 60% dintre angajatori spun ca isi vor mentine nivelul actual de forta de munca pentru ultimul trimestru al anului. Numai 14% e prevad cresteri in volumul angajarilor, in timp ce 25% dintre oamenii de afaceri intervievati renunta la angajati.

Domenii si zone "optimiste"

In ce priveste cele mai “optimiste” domenii de activitate, acestea sunt in sectorul energetic, de gaze si apa, dar si in cel al vanzarilor. Potrivit studiului, restul domeniilor de activitate continua sa inregistreze un trend negativ. “ In sectoarele deja afectate precum constructii, transport, depozitare, comunicatii si industria prelucratoare se asteapta ca previziunea de angajare sa se deterioreze si in trimestrul urmator”, a precizat in concluziile studiului Camelia Stanculescu , general manager al Manpower Romania.

La capitolul impartirii “pesimismului” pe zone ale tarii, studiul a constatat ca Ardealul, respectiv regiunea Nord-Vest, este cea mai optimista zona din tara. Aceasta zona este singurul loc din tara unde oamenii de afaceri iau in calcul posibilitatea de a face angajari in perioada urmatoare.

Romania, previziune negativa de angajare

Potrivit studiului realizat trimestrial de compania Manpower previziunea neta de angajare din tara noastra este cea mai redusa dintre toate tarile, cu o valoare de -11%. Aceasta valoare se afla la polul opus fata de state precum India, acolo unde previziunea de angajare este de +25%. La nivel mondial, studiul Manpower arata ca ritmul angajarilor va ramane mai lent in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, doar regiunea Asia-Pacific inregistrand un trend ascendent.

Studiul Perspectivele Angajarii de Forta de Munca este o cercetare realizata trimestrial, pe baza intervievarii a peste 72.000 de angajatori din sectorul public si privat din 35 de tari din intreaga lume.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea