Financiar

#andreea paul vass #pret benzina #pret benzina romania

Andreea Paul: Pretul benzinei in Romania, cel mai mic din UE

Pretul benzinei in Romania este cel mai mic din Uniunea Europeana, in timp ce pretul motorinei este pe locul trei in topul celor mai mici preturi din UE. Benzina costa in Romania cu 18% mai putin decat la nivel european, sustine consilierul de stat Andreea Paul.

Pretul benzinei a crescut cu 97% in Romania si cu 69% in Uniunea Europeana in perioada 2009-2012. In perioada 12 ianuarie 2009-11 aprilie 2012, pretul benzinei in Romania s-a aflat intr-o continua crestere, de la 0,67 euro /litru ajungand la 1,31 euro/litru.

In aceeasi perioada pretul motorinei a crescut cu 71% in Romania si cu 58% la nivel european. Astfel, Romania ocupa locul trei in UE in topul celor mai mici preturi la motorina, dupa Luxemburg si Lituania. In 2012, pretul motorinei a crescut cu 6,1%.

Declaratiile vin la o saptamana dupa ce companiile petroliere MOL si Lukoil Romania au majorat pretul benzinei cu cinci, respectiv trei bani pe litru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea