Financiar

#protocol #telecomunicatii #ancom #anpc

ANCOM si ANPC: Protocol pentru protejarea utilizatorilor de servicii de comunicatii

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii ( ) si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au semnat un protocol de colaborare, in scopul protejarii intereselor utilizatorilor de servicii de comunicatii electronice si servicii postale din tara, relateaza agentia NewsIn, citata de Bloombiz.ro.

Protocolul urmareste sa asigure o mai buna protectie a drepturilor si intereselor utilizatorilor, precum si informarea si educarea acestora in domeniul serviciilor de comunicatii electronice si al serviciilor postale.

Potrivit unui comunicat emis luni de ANCOM , procedurile institutionale vor fi astfel eficientizate in beneficiul publicului, prin formularea unui plan de actiune comun in baza caruia ANCOM si ANPC isi vor acorda asistenta reciproca pentru anumite domenii.

Cele doua autoritati vor colabora pe domenii direct legate de protejarea utilizatorilor, precum solutionarea petitiilor utilizatorilor finali, supravegherea si controlul activitatilor furnizorilor in situatia in care acestia nu respecta drepturile sau interesele utilizatorilor, incalca unele clauze contractuale sau prevederile privind informarea corecta a utilizatorilor, verificarea contractelor-cadru incheiate intre utilizatori si furnizori, consultari privind proiecte de acte normative referitoare la drepturile utilizatorilor, informeaza ANCOM.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.