Financiar

#litoral #turism #anat #sezon #minister

ANAT: Agentii economici ar trebui obligati sa-si deschida unitatile pe litoral

Primariile ar trebui sa oblige proprietarii de chioscuri si baruri, discoteci si chiar farmacii de pe litoral sa deschida pe 1 mai, la inceputul sezonului estival, insa nu le poate impune proprietarilor de unitati de cazare sa faca acelasi lucru, a declarat, marti, presedintele ANAT, Corina Martin.

''Principala problema a Litoralului nu sunt hotelurile inchise, ci faptul ca barurile si chioscurile din statiuni nu sunt deschise. Statul poate sa nu le dea autorizatie de functionare daca nu deschid pe 1 mai si inchid mai devreme de 25 septembrie, insa nu poate obliga un hotelier sa deschida mai devreme, pentru ca sunt proprietari si pot deschide cand vor", a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin.

Presedintele ANAT a precizat ca este vorba despre acei agenti economici care inchiriaza spatiile puse la dispozitie de catre primarii prin licitatii si nu de proprietari. Acesta a precizat ca hoteluri inchise sunt si pe statiunile grecesti inainte de inceperea sezonului. "Turistii nu se plang ca sunt hotelurile inchise. Daca nu ai ce face in statiune si totul e mort, normal ca nu vii pe litoral decat in iulie. Nu vine nimeni la o statiune moarta", a mai adaugat presedintele ANAT.

Ministerul Turismului lucreaza in prezent la o lege a turismului, care va fi depusa in Parlament pana pe 1 iulie si care va sanctiona proprietarii de unitati de cazare de pe litoral care nu deschid pe 15 mai, potrivit ministrului turismului, Elena Udrea.

"Lucram la o lege a turismului pe care intentionam sa o ducem in Parlament pana la terminarea acestei sesiuni. Vom foarte nepopulari pentru operatorii din turism pentru ca vor fi introduse sanctiuni noi, de la penalizari, pentru faptul ca nu-si deschid unitatile pe Litoral pe 15 mai, pana la amenzi pentru ca nu respecta obligatiile pe care le au fata de clienti si fata de nivelul de clasificare ", a declara recent ministrul turismului Elena Udrea in cadrul unui seminar. Udrea este de parere ca noua lege va fi adoptata pana la finalul acestui an, relateaza NewsIn.

Potrivit ministrului, dupa 1 mai foarte multi din hotelieri de pe litoral au reinchis hotelurile. "Nu poti sa pretinzi turistului sa mearga pe litoral in extrasezon cand la noi hotelurile sunt inchise pana pe 1 sau chiar 15 iunie...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea