Financiar

#bnr #credite #banca nationala #franci elvetieni

Ai credite in franci elvetieni? Afla ce sfaturi iti da Banca Nationala!

Romanii care au contractat credite in franci elvetieni au motive de ingrijorare. Potrivit unor analisti contactati de Gandul, moneda elvetiana va urma un trend de intarire cel putin pe termen de un an.

Daca in iulie 2007, un franc elvetian era cotat de BNR la 1,88 lei, in prezent acesta a ajuns la aproape 3,7 lei.

Adrian Vasilescu , consilierul guvernatorului BNR, a declarat ca evolutia acestei monede nu poate fi influentata de Banca Centrala: "In vremurile de boom, BNR a atras cu insistenta atentia celor ce voiau sa se imprumute la banci, sa se imprumute numai in moneda in care sunt platiti. Era o dificultate si cu creditele in euro. Pentru ca oricand poate sa intervina riscul valutar si sa scumpeasca creditele in timpul rambursarii datoriei. Cu atat mai mult acest pericol exista in ceea ce priveste imprumuturile in franci elvetieni, fiindca BNR nu are niciun control asupra acestei monede."

Consilerul BNR le recomanda celor care au credite in franci elvetieni sa incerce sa obtina o refinantare : "Acum vad singuri cat de scump a devenit acest credit. Povata ramane valabila si acum, desi este mai greu de obtinut un credit azi. Un alt sfat: Cei care au credite in franci elvetieni poate ar fi bine ca, daca ajung la o intelegere cu bancile, sa incerce sa le refinanteze”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea