Financiar

# agenti de imobiliare #profesionisti #imobiliare

Agenti de imobiliare: De ce sa apelezi la profesionisti

Vrei sa vinzi o proprietate sau sa dai spre inchiriere un apartament sau un spatiu comercial? Daca vrei sa faci acest lucru pe cont propriu s-ar putea sa dureze cateva luni bune pana vei gasi clientul potrivit. Insa, daca vei apela la ajutorul unor specialisti imobiliari, intregul proces s-ar putea finaliza mult mai rapid. De multe ori, implicarea unui agent imobiliar poate schimba cu totul negocierea unei tranzactii si te poate ajuta sa castigi un profit considerabil. In plus, iata si alte motive, pentru care ar trebui sa colaborezi cu un agent!

Iti ofera sfaturi despre preturile pietei

Atunci cand vrei sa vinzi o proprietate, cel mai important criteriu de achizitie este pretul, care ii poate determina pe potentialii clienti sa cumpere sau sa caute alte oferte mai avantajoase. Tocmai de aceea este necesar sa stabilesti un pret realist, in concordanta cu preturile pietei. De multe ori, o proprietate cu un pret mult prea mare poate ramane la vanzare chiar si luni de zile, iar una mult prea ieftina ar putea ridica semne de intrebare potentialilor clienti. Asa ca un agent de imobiliare te poate ajuta sa stabilesti pretul corect pentru proprietatea ta, in functie de pozitionare, finisaje si facilitati. Cu siguranta un expert cunoaste mult mai bine preturile din zona si va stii cum sa ajusteze pretul final, astfel incat sa poti negocia cu clientii si sa obtii o suma rezonabila.

Te ajuta sa iti promovezi proprietatea

Un agent imobiliar te poate ajuta sa iti promovezi proprietatea mult mai eficient. Chiar daca vei posta singur anunturi pe diferite site-uri sau in ziare, exista riscul ca acestea sa nu ajunga la publicul tinta. In schimb, un agent de imobiliare cunoaste si alte modalitati de promovare a proprietatilor, fie ca acestea sunt scoase la inchiriere sau spre vanzare. Avand o baza mare de date, orice agentie stie cum ajunga la potentialii clienti si cum sa le prezinte anumite oferte, avand diverse strategii de marketing. Asa ca o astfel de colaborare te-ar ajuta sa gasesti mai rapid un cumparator sau un chirias.

Economisesti timp pretios

Vizitele potentialilor clienti, promovarea anunturilor si gestionarea negocierilor necesita timp, efort si concentrare. Daca in fiecare zi vei avea cate doi clienti care vor dori sa vina pentru vizionari, la ore diferite, ar trebui sa iti eliberezi de tot programul, pentru a te ocupa de acestia. In tot acest timp va trebui sa raspunzi la intrebarile fiecaruia, sa fii cat mai amabil, si in acelasi timp sa te ocupi si de sarcinile de serviciu. Insa, pentru a evita astfel de situatii complicate, ai putea opta pentru cea mai simpla solutie – colaborarea cu o agentie imobiliara. Astfel, un agent imobiliar se va ocupa atat de promovarea anuntului de vanzare, cat si de vizionarea proprietatii de catre clienti, iar tu vei putea economisi timp pretios.

Te ajuta la negocieri

Atunci cand vrei sa vinzi o proprietate cat mai repede, exista posibilitatea de a deveni mult prea subiectiv, iar astfel vei lasa emotiile sa conduca discutia. In momentul negocierii, s-ar putea ca acest lucru sa iti afecteze discutia, asa ca cel mai bine ar fi sa apelezi la un expert, care va stii cum sa obtina cel mai bun pret posibil, fara sa se implice emotional.

Te va ajuta sa gasesti mai multi clienti

Intodeauna agentiile imobiliare lucreaza cu mai multi proprietari, dar si cu potentiali cumparatori, asa ca un expert va stii cum sa redirectioneze anumiti clienti catre proprietatea ta, in functie de nevoile si de cerintele acestora. Atunci cand colaborezi cu un agent imobiliar, stii ca sansele tale de a gasi un cumparator mai repede sunt destul de mari, pentru ca vei avea acces la portofolii si baze de date, pe care in mod normal nu le-ai putea accesa.

Asadar, atunci cand treci pentru prima data printr-o tranzactie imobiliara, te confrunti cu diferite probleme, pe care doar un agent imobiliar le-ar intelege. Tocmai de aceea, prezenta unui agent profesionist ar fi un real ajutor, atunci cand doresti sa vinzi o proprietate sau sa o inchiriezi. Acesta te poate ajuta cu partea de promovare, cu negocierea, dar si cu aspectele mai complicate, cum sunt cele de natura juridica. Asa ca daca ai nevoie de consiliere, contacteaza un agent Smart Imobiliare si consulta-te cu acesta in legatura cu proprietatea pe care o detii.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea