Financiar

#cifra de afaceri #comert #servicii

Afacerile din comert scad, serviciile cresc, in primele patru luni

Cifra de afaceri din comert si servicii, ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu aproape 20% in primele patru luni ale lui 2010, arata datele Institutului National de Statistica. In serie bruta, cifra de afaceri a scazut cu 17,5%, diminuare datorata in principal comertului cu autovehicule (-27,5%). 

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, INS spune ca volumul cifrei de afaceri a crescut atat ca serie bruta - cu 9,8%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate - cu 7,9%.

In aprilie, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scǎzut fata de luna precedenta, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,1%, respectiv cu 3,8%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scǎzut fata de luna precedenta cu 2,2% si a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,9%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete este mai redus atat ca serie bruta cu 16,9% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 18,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta cu 13,6% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 12,1%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea