Financiar

#afaceri pandemie #afaceri de succes

Afaceri de succes in timp de pandemie

Pandemia de coronavirus a paralizat economii intregi si a pus pe "hold" o multime de afaceri din toate domeniile. Criza sanitara a fost dublata de o criza economica ale caror efecte se vor resimti mult timp de acum inainte, potrivit specialistilor. Prin urmare, unele afaceri ori se vor reinventa, ori nu vor mai rezista foarte mult timp.

Pandemia ne-a obligat sa ne adaptam vietile personale si profesionale la noua realitate, una in care distantarea sociala este cuvantul de ordine. Pentru companiile mari poate nu a fost atat de greu sa se reorganizeze si sa se plieze pe situatie, insa o multime de afaceri mici si mijlocii au resimtit din plin impactul restrictiilor de functionare.

Nevoiti sa identifice solutii de a supravietui in apele tulburi ale noului context economic si social, unii s-au adaptat prin mutarea in online; altii au modificat obiectul de activitate din mers si au incercat sa se mentina pe linia de plutire. Cei mai putin norocosi au suspendat activitatea total sau partial si au folosit ajutorul de la stat pentru a plati somajul tehnic angajatilor trimisi acasa.

Multe afaceri din domeniul alimentatiei publice - restaurante, puburi, patiserii, cofetarii - au redus activitatea si s-au axat doar pe livrari la domiciliu. Motivul - pastrarea legaturii cu clientii, limitarea pierderilor si mentinerea pe linia de plutire.

Proprietarii de scoli private de dans, actorie, muzica sau limbi straine sau cei care au investit in locuri de joaca s-au trezit cu activitatea oprita, conform reglementarilor impuse de starea de urgenta si de alerta. S-au vazut nevoiti sa isi mute si ei activitatea in online, sub forma de cursuri sau ateliere din care elevii sa aiba cat mai mult de invatat. Dezavantaje: lipsa contactului direct cu cursantii, atat de necesara in anumite domenii. Avantaje: posibilitatea de a atrage cursanti din toate zonele tarii, nu doar din proximitate.

Comertul online a "inflorit" in perioada pandemiei, fie ca vorbim despre produse alimentare, vestimentare, cosmetice, ori despre mobilier, decoratiuni, artizanat, accesorii, unelte, etc.

Relaxarea treptata a masurilor restrictive a adus si redeschiderea centrelor comerciale in care functioneaza sute de afaceri si este de asteptat ca activitatea offline sa inregistreze o crestere considerabila. Si totusi, dupa experienta recenta, este greu de crezut ca un antreprenor care a pornit pe calea online va mai renunta la ea, mai ales ca istoria se poate repeta oricand.

Un alt business care a mers chiar mai bine in timpul pandemiei este dezvoltarea de aplicatii si de site-uri. Specialistii au avut destul de mult de lucru in ultimele luni, iar daca ai talent si abilitati in acest domeniu poate este momentul sa te gandesti la demararea unei afaceri. Multe firme si companii care nu s-au axat pe zona online inainte de pandemie s-au vazut nevoite sa o faca, astfel ca au apelat la profesionisti pentru a se readapta la noua realitate.

Ai deja o afacere? Inseamna ca ai avut multe de invatat in ultimele luni. Esti la inceput de drum ca antreprenor? Trebuie sa retii ca in secolul XXI este nevoie de business-uri dezvoltate si in zona online ca sa poti rezista in orice conditii. Fa-ti planul pentru noua activitate, analizeaza de cati angajati ai avea nevoie ca afacerea sa functioneze, foloseste aplicatia calcul salariu net 2020 pentru a afla care vor fi cheltuielile cu salariatii, calculeaza costurile cu partea online a afacerii, incearca sa estimezi veniturile si da drumul la treaba!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea