Financiar

#mediapro #vanzare #adrian sarbu

Adrian Sarbu le-a vandut entertainmentul americanilor

Adrian Sarbu vinde MediaPRO Entertainment companiei de media CME. El va prelua 5% din actiunile grupul media american si va deveni director executiv.

Central European Media Enterprise va plati aproximativ 97,6 milioane de dolari pentru toate operatiunile de entertainment detinute de MediaPro in Romania si in strainatate.

Sarbu va primi 10 milioane de dolari cash, 2,2 milioane de actiuni CME (estimate la o valoare de 47 milioane de dolari) si posibilitatea de a cumpara 850.000 de actiuni CME in viitor la pretul de acum.

"In ultimii 20 de ani Adrian Sarbu a construit si a adus MediaPRO Entertainment in topul studiourilor si producatorilor de film din Europa Centrala si de Est. Aceasta achizitie ofera canalelor noastre de televiziune o sursa importanta de continut si ne permite sa ne diversificam centrele de venit", a comentat in urma tranzactieiRonald Lauder, fondatorul si presedintele non-executiv al CME.

MediaPRO Entertainment include MediaPRO Pictures, MediaPRO Studios, MediaPRO Distribution, Pro Video, MediaPRO Music & Entertainment, Cinema Pro, Hollywood Multiplex, pachetul majoritar din Domino - companie de productie de spoturi si MediaPRO Pictures sro - operatiunile de film din Cehia, informeaza Ziarul Financiar.

Grupul va prelua si datoriile MediaPRO Entertainment. CME detine deja pachetul majoritar al companiei Pro Tv SA (Pro Tv, Acasa, Pro Tv International, Pro Cinema , sport.ro si MTV Romania), iar Adrian Sarbu a pastrat 5% din actiuni.

Cel mai mare actionar (31%) al grupului CME este gigantul Time Warner.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.